رفتار با همسر باردار؛ 5 نکته ای که باید در نظر بگیرید!

به گزارش نوای پرنده پارسی، خبرنگاران | سرویس روانشناسی - یکی از هیجان انگیز ترین تجربیات یک زوج، انتظار برای تولد کودکشان است. این تجربه در عین شیرینی می تواند چالش برانگیز باشد؛ چرا که دوران بارداری با تغییرات جسمانی، هورمونی و عاطفی همراه است. اما اگر روشی درست در پیش بگیرید، بارداری می تواند به شما یاری کند که به عنوان یک زن و شوهر قوی تر شوید. توصیه های زیر برای رفتار با همسر باردار به شما یاری می نماید تا این دوره از زندگی تان را با آرامش بیشتری بگذرانید.

رفتار با همسر باردار؛ 5 نکته ای که باید در نظر بگیرید!

نحوه رفتار با همسر باردار

1- نحوه صحبت کردن؛ یک مخاطب خوب باشید

حتی اگر همسرتان از اینکه منتظر تولد فرزندتان است شاد و هیجان زده باشد، باز هم ممکن است نگران و عصبی بوده و احساس ترس کند. مهم است که هنگام صحبت کردن با یکدیگر یک مخاطب خوب باشید و او را تشویق کنید تا افکار و احساسات خود را با شما در میان بگذارد.

دکتر مگان فلمینگ می گوید: اینکه متعهد باشید، بی وقفه به همسرتان گوش دهید و ارتباط خود با شریک زندگی تان را حفظ نمایید، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هر دو زوج در این دوران تحت فشار هستند و همین باعث می گردد سیستم های عصبی زیاد کار نموده و هر دو بیش از حد واکنش نشان دهید. اینکه با هم زیاد صحبت کنید و متوجه شوید که در یک موقعیت قرار دارید، باعث می گردد خیلی از تردید ها و سوءتفاهم های بین شما از بین برود.

فلمینگ می گوید: کار هایی را انجام دهید که هر دو به آن علاقه مند هستید و کار های انفرادی تان را به زمانی دیگر یا به شخصی دیگر واگذار کنید.

فعالانه و با هوشیاری گوش کنید، سؤال بپرسید و پاسخ های همسرتان را تکرار کنید تا متوجه گردد که به حرف هایش با دقت گوش نموده و برای آن اهمیت قائل هستید. در برابر این حس که می خواهید حرف خودتان را به کرسی بنشانید مقاومت کنید.

2. بیش از قبل کار های خانه را انجام دهید

مطالعه ای که در ژوئیه سال 2015 در ژورنال مسائل خانوادگی منتشر شد، نشان داد که همکاری در کار خانه این حس را در زن ایجاد می نماید که این رابطه عادلانه است. با توجه به چالش های عاطفی که ممکن است حاملگی ایجاد کند، انجام کار های بیشتر از سهم معمول تان در کارهای خانه مانند آشپزی کردن و تمیز کردن خانه در این ماه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

زنان باردار اغلب با تهوع صبحگاهی و خستگی روزانه روبرو هستند. خیلی از کار های روزمره که ساده به نظر می رسند، برای کسی که بیشتر روز خود را با احساس تهوع یا خستگی طی نموده باشد، می تواند سخت باشد. مهمتر از همه، این کار به شریک زندگی شما نشان می دهد که از احتیاج های او مطلع هستید و می خواهید تمام کوشش خود را برای یاری به او انجام دهید.

3. باهم یاد بگیرید

در بیشتر موارد مادر است که وظیفه اصلی مراقبت از فرزند را به عهده خواهد داشت؛ با این حال هر دو شما والد هستید. بنابراین، برای رسیدن به یک نقطه نظر مشترک در خصوص سبک فرزندپروری خود، سعی کنید با هم یاد بگیرید. مثلا می توانید به کلاس فرزندپروری بروید، بیاموزید که چگونه پوشک را عوض کنید، بطری شیر را آماده کنید، جایگاه ماشین را به درستی نصب کنید و با هم خانه را برای آمدن عضو جدیدتان آماده سازید. به احتمال زیاد همسرتان از اینکه احساس می نماید شریک زندگی او در این فرآیند با او همراه بوده و تنها یک مشاهده گر علاقه مند نیست، راضی و سپاسگزار خواهد بود.

در واقع تحقیقات منتشر شده در ژوئیه سال 2017 نشان داد که حمایت همسر در دوران بارداری می تواند توانایی زوجین در برقراری ارتباط و احساس با هم بودن را در آن ها تقویت کند. شما همچنین می توانید از والدینی که این فرایند را پشت سر گذاشته اند بیاموزید و یک تصویر از آنچه که در انتظارتان است، از زمان زایمان تا حضور بچه در خانه داشته باشید.

دکتر فلمینگ می گوید: همان طور که همواره می گویم، ما می دانیم چه چیزی را می دانیم و نمی دانیم چه چیزی را نمی دانیم. یک کلاس، یک دوره، یک کتاب، یک فیلم و هر چیز دیگری که بتوان از آن آموخت می تواند وسیله ای برای رشد شما باشد.

4- به او در داشتن چشم انداز مثبت یاری کنید

با توجه به تغییراتی که در طی بارداری در بدن اتفاق می افتد، غیر عادی نیست که یک زن احساس کند نخواستنی و غیرجذاب شده است. اگر همسرتان نسبت به بدنش احساس بدی دارد، به او اجازه دهید در این مورد آزادانه صحبت کند. شما این فرصت را دارید که به او یاری کنید تا بفهمد چرا چنین احساسی دارد و چه عواملی ممکن است به برطرف آن احساسات یاری کند. اگر تغییرات جسمی شریک زندگی شما باعث شد احساساتش خارج از کنترلش باشد، به او یادآوری کنید که همواره باردار نخواهد بود. به او یاری کنید زمانی را تصور کند که فرزندتان بزرگتر شده و او دوباره نسبت به بدنش احساس خوبی خواهد داشت. همچنین به او اطمینان دهید که در هر حالتی دوستش دارید.

5. یک تیم باشید

تا جایی که ممکن است، شریک زندگی خود را هنگام مراجعه به پزشک و معاینات دوران بارداری همراهی کنید. از برنامه تولد فرزندتان مطلع باشید و به همسرتان در برنامه ریزی مرتبط با زایمان و بعد از آن یاری کنید. می توانید با هم در خصوص روش ها و گزینه های زایمان مثلا زایمان طبیعی، زایمان در آب یا سزارین مشورت کنید و بعد نظر خود را با پزشک در میان بگذارید.

در همین حال، خانه خود را برای ورود عضو جدید و کوچک خود آماده کنید. همسر خود را در خرید لباس کودک هدایت کنید و با یکدیگر گهواره و رنگ اتاق کودک تان را انتخاب کنید. این آمادگی ها و برنامه ریزی ها اغلب برای والدین سرگرم کننده است و شراکت در این تجربه های شیرین می تواند استرس را کاهش داده و صمیمیت بین شما را بیشتر کند.

بیشتر بدانید: سزارین یا طبیعی؟ کدام زایمان بهتر است؟

نکاتی در خصوص وظایف مرد در قبال همسر باردار

1- از همان ابتدا که خبر بارداری همسرتان را می شنوید شادی خود را با خرید گل یا هدیه نشان دهید.

2- اطلاعات خود را در خصوص بارداری و تغییراتی که در بدن همسرتان رخ می دهد بالا ببرید.

3- در هنگام رفتار با همسر باردار تغییرات خلقی همسرتان را درک نموده و برای بهبود آن سفر های کوتاه و ارتباطات اجتماعی که به آن علاقه مند است، ترتیب دهید.

4- بدانید در سه ماهه اول بارداری احساس تهوع صبحگاهی و حساسیت به بو و طعم غذا ها بیشتر است، مواردی که برای همسرتان آزار دهنده است را از او دور کنید. بهتر است وظیفه تهیه صبحانه را در این دوران به عهده بگیرید.

5- در سه ماهه دوم که تغییرات فیزیکی بدن در او ایجاد می گردد، می توانید با هم به خرید رفته و لباس هایی بخرید که در آن احساس بهتری داشته باشد.

6- در هنگام رفتار با همسر باردار نشان دهید حواستان به احتیاج های روحی و تغذیه ای او هست.

7- رابطه جنسی در دوران بارداری را قطع نکنید؛ مگر در شرایطی که پزشک شما را منع نموده باشد یا همسرتان تمایلی به آن نداشته باشد. در آن صورت نیز همسرتان را در آغوش گرفته و نوازش کنید تا ارتباط عاطفی شما کم نگردد.

8- همواره در دسترس باشید و زود به خانه بیایید.

9- اگر همسرتان دچار بی خوابی شده با هم فیلم تماشا نموده یا به موسیقی گوش دهید.

10- با همسرتان به این نتیجه برسید که دختر یا پسر بودن بچه مهم نیست.

11- کنترل کنید همسرتان دستورات پزشک را رعایت نموده و ویتامین های خود را مصرف می نماید.

12- اگر نمی خواهد اصرار نکنید به مهمانی بیاید یا از مهمانان پذیرایی کند.

13- بدانید موقع درد زایمان چه کاری باید انجام دهید و همسرتان را هنگام زایمان همراهی کنید.

14- از همسرتان سپاسگزاری کنید.

بیشتر بدانید: استرس مادر در دوران بارداری، اثرات مخرب و راه های مقابه با آن

سخن آخر

همین که شما به دنبال این هستید که رفتار مناسب با همسر باردار چه می تواند باشد، نشان می دهد این مسئله برایتان مهم است و شما یک همسر و پدر وظیفه شناس هستید. توجه به همسر باردارتان باعث می گردد آرامش در خانواده شما حفظ گردد. خیلی مهم است که همسرتان را در این دوران از اضطراب و استرس دور کنید؛ برای در کنار هم بودن وقت کافی بگذارید و به او یادآوری کنید که دوستش دارید.

یکی از کار هایی که در دوران بارداری می تواند برای زن و شوهر جذاب و سرگرم کننده باشد، انتخاب اسم است، سایت خبرنگاران در این زمینه می تواند به شما یاری کند، با امید اینکه لحظات خوبی در کنار هم داشته و با تولد فرزندتان سعادتمندتر از قبل شوید.

دکتر فلمینگ می گوید: ما با هم ارتباط برقرار می کنیم تا چنین تجربه های زندگی را به تنهایی پشت سر نگذاریم. به یاد داشته باشید که هنگام وقوع هر اتفاقی شما یک تیم هستید. اگر شما نیز در این زمینه تجربه یا سوالی دارید، آن را در بخش نظرات و پرسش ها با ما در میان بگذارید.

برگرفته از: asanteb ، oureverydaylife

دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: setare.com
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: pbmusic.ir شناسه مطلب: 6709

به "رفتار با همسر باردار؛ 5 نکته ای که باید در نظر بگیرید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رفتار با همسر باردار؛ 5 نکته ای که باید در نظر بگیرید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید